Yumeko

Yak wollen plaid dark brown

Meer afbeeldingen

Yak wollen plaid dark brown

Artikelnummer:yak-17396
Knuffelige plaid van yak wol Yak wol is licht en zacht. De yaks lopen vrij rond in Mongolië en hebben een bijzondere ondervacht die geweldig goed isoleert. Dat moet ook wel, omdat de dieren warm moeten blijven bij temperaturen tot -40 graden. D...  meer

Specificaties

Afmetingen 150x190
Materiaal Wol

Verzendkosten

Nederland: geen verzendkosten
België: € 4,95

Levertijd: 1-3 werkdagen

€ 229,00

Opties

€ 229,00

Details

Knuffelige plaid van yak wol
Yak wol is licht en zacht. De yaks lopen vrij rond in Mongolië en hebben een bijzondere ondervacht die geweldig goed isoleert. Dat moet ook wel, omdat de dieren warm moeten blijven bij temperaturen tot -40 graden. De kleur van de ongeverfde wol is intens donkerbruin. De wol is zachter dan schapen- en merinowol en is sterker dan andere wolsoorten. De wol wordt niet geschoren maar tijdens de rui uitgekamd en daarna alleen gewassen met natuurlijke zeep. De wol is dus geheel vrij van nare chemicaliën.

De mooie eigenschappen van yak wol
Yak wol heeft alle mooie eigenschappen van wol: de wol ademt, isoleert, is zelfreinigend en neemt makkelijk vocht op om het ook weer af te staan. Daarnaast heeft yak wol de bijzondere eigenschap dat het geurafstotend is. De wol is tenslotte zeer sterk, waardoor de deken lang mee gaat.

De maat is ca. 150 x 190 cm. De plaid heeft een gewicht van ca. 850 gram. De plaid heeft franjes van ca. 9 centimeter. U zit er heerlijk warm mee op de bank of in de eerste voorjaars- of najaarszon.

Relevante categorieën: