Imre Bergmann

World Waters - Marowijnewater

Meer afbeeldingen

World Waters - Marowijnewater

Artikelnummer:world-3290
De Marowijnewater-fles is uitgevoerd in steengoed en kan als vaas of object worden neergezet. Natuurlijk kan er ook water uit worden gedronken. Op de achterzijde van de fles staat een couplet van het Surinaamse volkslied. De Marowijnewater-fles...  meer

Specificaties

Afmetingen Hoogte ca. 26 cm
Materiaal Keramiek

Verzendkosten

Nederland: geen verzendkosten
België: € 8,20
Dit product is momenteel helaas niet leverbaar.

Details

De Marowijnewater-fles is uitgevoerd in steengoed en kan als vaas of object worden neergezet. Natuurlijk kan er ook water uit worden gedronken.
Op de achterzijde van de fles staat een couplet van het Surinaamse volkslied.

De Marowijnewater-fles is onderdeel van de serie World Waters. De World Waters serie is ontworpen met de stad Rotterdam als uitgangspunt. Rotterdam is bovenal een echte ‘waterstad’. De eenvoud van het ontwerp van de fles weerspiegelt het karakter van de stad. Daarnaast is het multiculturele aspect van de stad tot uiting gebracht door de ‘waterlijn’ gestalte te geven in een serie van vier verschillende flessen, waarop telkens de naam van een rivier staat. Deze rivieren verwijzen naar de landen van herkomst van drie grote bevolkingsgroepen in Rotterdam. De Marowijnewater-fles is een van de serie van vier flessen waaronder Maaswater, Oued Moulouya water en Kizilirmakwater. De Marowijne is de grensrivier tussen Suriname en Frans-Guyana en is de levensader van dorpsgemeenschappen aan zowel de Surinaamse als de Frans-Guyaanse oever.

Dit product is niet geschikt voor de vaatwasser.

Relevante categorieën: