Emax Domina

Vlaggenslinger

Meer afbeeldingen

Vlaggenslinger

Artikelnummer:Vlaggenslinger-23150
Slinger met 15 vlaggetjes, gemaakt van resten stof uit een kledingatelier uit Noord-India (Rajastan). De vlaggetjes zijn vervolgens met de hand versierd met kralen en belletjes. Een prachtig fairtrade product uit India waar je jaren plezier van he...  meer

Specificaties

Afmetingen 7 meter
Materiaal Katoen

Verzendkosten

Nederland: geen verzendkosten
België: geen verzendkosten

Levertijd: 1-3 werkdagen

€ 29,95

Opties

€ 29,95

Details

Slinger met 15 vlaggetjes, gemaakt van resten stof uit een kledingatelier uit Noord-India (Rajastan). De vlaggetjes zijn vervolgens met de hand versierd met kralen en belletjes.

Een prachtig fairtrade product uit India waar je jaren plezier van hebt.

Achtergrond:
In India leven naar schatting nog maar zo’n 750 tijgers. Het Ranthambore Tijger Reservaat in Rajastan (noord-India) is een van de reservaten die zijn gevormd om de natuurlijke leefomgeving van de tijger te behouden en hen te beschermen tegen stropers.
Dastkar, een non-profit organisatie, zorgt voor alternatieve inkomstenbronnen voor de mensen in de omgeving van het reservaat. Zij doen dat o.a. door oude handwerktechnieken weer nieuw leven in te blazen, zoals blokprinten, leerbewerking en pottenbakken. Doordat de mensen hiermee in hun bestaan kunnen voorzien, laten ze de tijger met rust!
Een van de vrouwengroepen maakt kleding van handbedrukte stoffen. De katoen wordt al dan niet eerst gekleurd met natuurlijke verf. Vervolgens worden er met houten stempels figuren op gezet. Met bijpassende stempels worden de kleuren in de figuren gestempeld. De mannen en vrouwen kunnen did razendsnel.
Van de restanten van de stoffen worden vlaggenlijnen gemaakt. De vlaggetjes worden vervolgens stuk voor stuk met de hand versierd met kleurrijke kralen en belletjes. Dit geeft de vlaggenlijnen een extra feestelijk effect. Elke vlaggenlijn is een unieke combinatie van verschillende stoffen en kleuren.

De band is er in de volgende kleuren: oranje, donkerrood, rood, fel groen, lichtroze, oud roze, paars, donker blauw en aqua blauw.

Relevante categorieën: