Waarom verkopen op Markita?


Markita is het platform waar je als bezoeker honderden producten van verschillende onafhankelijke merken, ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen vindt. Producten die net even anders zijn, authentieker en met een goed verhaal!


> Profiteer van de kracht van een platform

We weten hoe lastig het kan zijn om het als kleine speler op de markt het allemaal te laten gebeuren online. Met Markita ben je onderdeel van een krachtige community die door grootte en volume jou helpt succesvol te zijn. Natuurlijk met behoud van je eigen identiteit. De reikwijdte van een platform zoals Markita is groter dan een stand-alone shop. Wij werken er hard aan om elke dag weer bezoekers naar jouw shop te leiden. Eenmaal op Markita kan de bezoeker rekenen op de beste leidraad en faciliteiten om te vinden wat hij zoekt... 


> Omringd door het beste aanbod

We passen een selectie toe op verkopers en producten om er zeker van te zijn dat we continu het beste aanbod van onafhankelijke ontwerpers en merken presenteren. Op deze wijze kunnen we zorgen voor een gebalanceerd aanbod voor de koper, waarbij je als verkoper maximaal profiteert van elkaars kracht.


> Focus zelf op het creëren van producten

Er komt veel kijken bij het runnen van je eigen onderneming. We know. En daar willen wij je bij helpen. Daarom nemen we gewoon een groot deel van de rompslomp (zoals het zorgen voor bezoekers, betaalafhandelingen, (financiële) administratie en marketing) voor je uit handen, zodat jij je kan richten op je producten.

 

Wat zoeken we?


Hieronder vind je vier criteria die we gebruiken om te bepalen of een verkoper of product geschikt is voor op Markita.


> Mooi ontwerp

Hmmmm. Wij begrijpen ook dat dit een lastige is. Wie zijn wij om te bepalen wat mooi is en wat niet. Dus als jij zelf vindt dat je mooie producten ontwerpt, moet je ons dat zeker laten weten! We kijken naar het gebruik van mooie materialen, aparte kleurstellingen, afwerkingdetails en een goed verhaal. Dit zijn niet altijd harde richtlijnen, mooi ontwerp is wat je er zelf van maakt!


> Goed gemaakt en in kleine oplages geproduceerd

We vinden het belangrijk dat de producten met aandacht voor detail zijn gemaakt. Dit betekent dat een product goed in elkaar moet zitten, netjes is afgewerkt en kwaliteit uitstraalt. De producten zijn handgemaakt of in kleine oplages geproduceerd en worden niet via de grote winkelketens verkocht.


> Professionele presentatie

Presentatie van je merk en producten vinden we een heel belangrijke criterium. Uit eigen ervaring weten we dat een goede foto bijna net zo belangrijk is als het product zelf. Dus besteed er de nodige aandacht aan, zodat je foto professioneel wordt gepresenteerd. Ook de omschrijvingen en uitleg van een product versterken dit.


> Jouw verhaal

Op Markita gaat het ook om de ontwerper achter de producten. We willen graag weten wie jij bent, waar je bekend om staat en hoe je tot jouw fantastische producten komt. Maar dit is niet alles, we vinden het ook belangrijk hoe jij je shop opzet en zorgt voor samenhang tussen jouw producten.


En verder nog...

Het kan dus voorkomen dat je als verkoper op dit moment geen account krijgt, dit wil echter niet zeggen dat dit nooit het geval zal zijn. Heb je het idee dat jouw merk en producten nu wel bij Markita passen, laat het ons dan zeker nog een keer weten!

 

Hoe werkt het?


Je krijgt een zelf in te richten ruimte op Markita waar je je producten in kan plaatsen. Markita doet de rest: publiciteit, zorgen voor bezoekers, betaalafhandeling met koper en de (financiële) administratie. Maandelijks krijg je je omzet (minus de commissie) gestort op je bankrekening. Als merk blijf je zelf verantwoordelijk voor het toezenden van de producten, het beantwoorden van vragen en het bijhouden van de shop. 

 

Ook verkoper worden?


Maak of ontwerp jij ook mooie producten? Aarzel dan niet en vraag direct een verkoop account aan.

Door op onderstaande link te klikken, kun je een aanvraagformulier invullen. Stuur ons ook wat foto's van je producten toe (via verkopen@markita.nl) en we sturen je zo snel mogelijk bericht of jouw verkoop account klaar staat.

We kijken uit naar je mailtje of aanmelding!


> Aanmelden Verkoopaccount