MaartenMostertDesign

Sloophouten klemplank - Serie Prinsenstraat

Meer afbeeldingen

Sloophouten klemplank - Serie Prinsenstraat

Artikelnummer:Klemplank-27373
Het pand nummer 61 aan de Prinsenstraat dateert uit 1777 en is gebouwd door koopman J. van der Schoor. Hij was aandeelhouder van meerder V.O.C.-schepen, bezat een goed renderende plantage in Suriname en drie zaagmolens en andere panden in Dordrecht....  meer

Specificaties

Materiaal Hout

Verzendkosten

Nederland: geen verzendkosten
België: € 2,05

Levertijd: 1-3 werkdagen

€ 21,95

Opties

€ 21,95

Details

Het pand nummer 61 aan de Prinsenstraat dateert uit 1777 en is gebouwd door koopman J. van der Schoor. Hij was aandeelhouder van meerder V.O.C.-schepen, bezat een goed renderende plantage in Suriname en drie zaagmolens en andere panden in Dordrecht. Het achterhuis stamt uit de 16e eeuw met een eind-19e eeuws gedeelte. Het hele pand heeft een grote historische waarde, omdat er veel details uit de bouwtijd bewaard zijn gebleven.

Het pand staat in Dordrecht bekend als het huis van de familie Dicke, een grote muzikale familie die van 1902 tot 2001 het pand in bezit had. Maartens ouders hebben het pand in 2005 gekocht en in dit pand heeft Maarten zijn passie voor oude panden en restauratie ontwikkeld. Het huis is nog niet helemaal klaar maar Maarten en zijn vader hebben onder andere twee appartementen en vier luxe bed & breakfast kamers gerealiseerd.

Tijdens het restauratieproces is hout van kozijnen, vloeren en balken vrijgekomen. Ook een aantal loden pijpen, ijzeren gasleidingen en lood van het dak zijn vrijgekomen en bewaard gebleven om te verwerken.

Relevante categorieën: