Mafesi Jewels

Ring met Rutielkwarts

Meer afbeeldingen

Ring met Rutielkwarts

Artikelnummer:Ring-31366
Bijzondere ring van rond zilverdraad en een peervormige facetgeslepen Rutielkwarts met gouden naaldjes, gezet in zilver. Twee zilveren balletjes liggen aan de zijkant van de zetkast op een randje van gezwart zilver. De Rutielkwarts is onbehandeld en...  meer

Specificaties

Afmetingen Maat: 19
Materiaal Zilver

Verzendkosten

Nederland: geen verzendkosten
België: € 6,00

Levertijd: 1-3 werkdagen

€ 139,50

Opties

€ 139,50

Details

Bijzondere ring van rond zilverdraad en een peervormige facetgeslepen Rutielkwarts met gouden naaldjes, gezet in zilver. Twee zilveren balletjes liggen aan de zijkant van de zetkast op een randje van gezwart zilver. De Rutielkwarts is onbehandeld en komt uit Brazilië. De ring heeft een gematteerde afwerking.

Materiaal
Zilver | 2 mm (925); Rutielkwarts | ca. 15 x 12 mm

Rutielkwarts
Rutielkwarts is een kwartsvariëteit. De kleur varieert van witte transparante bergkristal tot donkergrijze of donkerbruine rookkwarts gevuld met zilverkleurige, goudkleurige of rossige rutielnaaldjes.

Vroeger zag men de rutielnaaldjes aan voor het haar van Venus, wat het kristal de bijnaam Venushaarkwarts of Sageniet gaf. Dit zou een krachtig liefdesamulet zijn. Later geloofde men dat er engelenhaar in dit mineraal zat. Rutielkwarts hoort bij de sterrenbeelden: Leeuw en Ram.

Relevante categorieën: