Hoentjen Creatie

Luxe sidetable - "Organic Wood Design"

Meer afbeeldingen

Luxe sidetable - "Organic Wood Design"

Artikelnummer:Luxe-16536
De sidetable is een uniek ontwerp, in enkele oplage. Hij is gemaakt van massief kastanje hout. De tafel is geïmpregneerd met verbeterde hout olie. Als wij het over "houtolie" hebben, bedoelen we daar de hoogste kwaliteit Chinese houtol...  meer

Specificaties

Afmetingen 210 x +-20 x 105 cm
Materiaal Hout

Verzendkosten

Dit product is momenteel helaas niet leverbaar.

Details

De sidetable is een uniek ontwerp, in enkele oplage. Hij is gemaakt van massief kastanje hout. De tafel is geïmpregneerd met verbeterde hout olie. Als wij het over "houtolie" hebben, bedoelen we daar de hoogste kwaliteit Chinese houtolie oftewel Tungolie mee. Het metaal is RVS.

Visie: “Wat is er recht in de natuur? Bijna niets, een kristal hooguit of een horizon. De natuur is mijn grote leverancier, van materiaal tot inspiratie. De organische vormen van het hout worden versterkt wanneer er een contrasterende geometrische vorm aan toe wordt gevoegd. Elke boom heeft zijn eigen verhaal. De vormen, nerven, vertakkingen en scheuren, alles speelt mee. De verbinding met het industriële materiaal moet uit de vorm van het hout voort vloeien, waardoor er een nieuwe vormentaal ontstaat waarbij het hout de basis bepaalt!

Met mijn meubels probeer ik de natuur dichter bij de mens te brengen. Ik probeer grip te krijgen op de organische vorm doormiddel van een toevoeging. Het spanningsveld in zowel materiaal als vormentaal spreekt mij hierin aan.

De meubels zijn niet altijd vlak en even praktisch van formaat, maar wat maakt het uit? Een werk moet je verleiden of een verhaal bij je oproepen. De werken zijn uniek en worden door mijzelf gemaakt. Mijn procesmatige manier van ambacht is van wezenlijk belang, zo houd ik zelf de controle over de vorming van het meubel.

De groeivormen van het hout vertellen een eigen verhaal, de toevoeging draagt bij aan vorm en functie van het object. Zowel het verhaal, de vorm en de totale beleving zijn van wezenlijk belang!”

Relevante categorieën: