Terug naar overzicht

Ondernemen - SEMdesign: unieke ontwerpen met een snufje humor

Editie: donderdag 15 november, 2012

 De Utrechtse ontwerpster Sylvie van Loon maakt unieke ontwerpen gekenmerkt door humor.
Iedere donderdagochtend tussen 10 en 11 uur houdt zij inloopspreekuur in haar ontwerpbureau SEMdesign aan de Concordiastraat. Wie zoekt naar een creatieve oplossing voor zijn of haar probleem kan er zo binnenwandelen! De deur staat open en de koffie staat klaar.

In 2005 is ontwerpbureau SEMdesign opgestart door Sylvie van de Loo. SEMdesign is gespecialiseerd in product design, waarmee ze met ‘humor’ in haar producten mensen wil uitdagen om op een andere, verrassende en prikkelende manier te gaan kijken naar producten. SEMdesign is gespecialiseerd in het ontwerpen van interieur producten, zoals verlichting, schalen en textiel. ‘Mijn inspiratie haal ik onder andere uit het grote netwerk dat het bureau om zich heen heeft opgebouwd, met wie we ook veel veelvuldig samenwerken. Daarnaast bezoek ik verschillende beurzen en evenementen om te zien wat zich op het gebied van product design afspeelt’, stelt ontwerpster Sylvie, die productvormgeving aan de Kunstacademie in Utrecht studeerde.
Na haar afstuderen heeft zij met SEMdesign al verschillende successen behaald, zoals met de tafelloper met Engelstalige raadsels en meest recent de Fruitschaal ‘128’. ‘Ik werk graag samen met andere creatieve mensen bij zowel het bedenken als de uitvoering van het product. Het doel is om elke twee weken een nieuw product te hebben. Daarom houden we één keer in de twee weken een brainstormdag en de rest van de tijd besteden we aan het uitwerken en verbeteren van het idee’, aldus Sylvie.
SEMdesign heeft al de nodige naamsbekendheid verworven en staat bekend om haar originele benadering en ontwerp van doodgewone producten. Vaak met een vleug humor erin verwerkt, verrast ze steeds weer met nieuwe ontwerpen. Om de producten vindbaar te maken voor het grote publiek is SEMdesging aangesloten bij Markita.nl, hét online warenhuis waar Nederlandse ontwerpers hun producten aanbieden aan het publiek dat op zoek is naar dagelijkse producten met een eigen verhaal. Naast deze producten vind je op Markita.nl ook kinderproducten, fashion- en woonaccessoires en nog veel meer kwalitatieve producten gemaakt door Nederlandse ontwerpers. 

 

http://www.duic.nl/ondernemen/28387/semdesign-unieke-ontwerpen-met-een-snufje-humor/