Terug naar overzicht

Week 35: Egeniq, Markita, Popshared en Travelbird

Sprout.nl - 2 september 2011                                                                                          

De Sproutredactie bericht wekelijks over startups, die in de publiciteit komen of zelf opgemerkt zijn. Ditmaal zijn de Nederlandse bedrijven Egeniq, Popshared, Markita en Travelbird geselecteerd.

 

3. Markita

Sinds donderdag is ook Markita, een marktplaats en barterbeurs voor een selectieve groep professionele ontwerpers en kunstenaars, van start gegaan. De startup wil kleine creatieve ondernemers een plek op het web bieden om hun waar aan de man te brengen, net als het nog jonge Nederlandse Qohz.

Markita onderscheidt zich echter door een beperkte groep creatieven toe te staan op de site. Markita laat alleen zelfontworpen limited-edition artikelen toe in de categorie fashion, living of kids. Daardoor verzekert de site zich ervan dat de koper het product niet in een warenhuis kan aantreffen.  Elke verkoper beheert zijn eigen plekje op de site en levert zelf de beschrijvende teksten en het bijbehorend fotomateriaal aan.

Het verschilt ook duidelijk van het eveneens Nederlandse Flavourites, zegt mede-oprichter Astrid van Spronsen op Emerce. “Daar heb je een verzameling leuke webshops. Bij ons kan je direct kopen op het platform en hoef je niet eerst naar de verschillende webwinkels door te klikken.”

De site ging donderdag live met vijftig verkopers die op voorhand werden verzameld. Ontwerpers of andere creatieve zelfstandigen, betalen tien euro per maand om een eigen plekje te krijgen op Markita. De site neemt naast de afhandeling van de betaling, ook een deel van de marketing uit handen. Hiervoor betaalt de verkopende partij nog eens 15 procent van de omzet aan Markita. Op termijn denkt Van Sponsen ook aan de mogelijkheid voor creatieven om diensten aan te bieden.


http://www.sprout.nl/156/34642/slideshows/week-35-egeniq-markita-popshared-en-travelbird.html?order=2#slideshow