Deze week een blog volledig gewijd is aan steigerhout en sloophout. Waarom? Het oogt stoer, robuust en geeft een rustiek gevoel. Steigerhout en sloophout is ook vrij makkelijk te bewerken waardoor je alle kanten mee op kunt. Geen wonder dus dat deze houten, rustieke planken met succes onze woonkamers, slaapkamers en werkplekken bereiken.

sloophout

Wat is steigerhout nou precies?

Steigerhout is, zoals de naam het al doet vermoede, hout dat in de bouw wordt gebruikt. Steigerhout is voornamelijk van vurenhout gemaakt, wat de prijs voor dit soort steigerhouten meubels redelijk betaalbaar maakt. Voor buitenmeubels is dit erg populair op het moment, maar ook binnen geeft het een stoere uitstraling aan je interieur, denk hierbij aan een robuuste steigerhouten tafel of een mooi doorleefd steigerhouten wandbord.

Hieronder een aantal producten die van steigerhout zijn gemaakt: 

steigerhout

            Kerstboom € 34,95                              Wijnrek € 35,00                         Wandbord € 75,00     

En wat is sloophout dan?

Sloophout of resthout is hout wat al eerder is gebruikt. Vervolgens wordt het hout gesloopt om het te kunnen recyclen en daar weer ‘nieuwe’ sloophouten meubels van te maken. Sloophout kan van alles zijn: eiken, perenhout, vuren, grenen, enz. Een voordeel aan sloophout is dat het vaak een gladde oppervlakte heeft, aangezien het hout al eerder gebruikt is, waardoor je er veel interieur meubels van kunt maken. Het mooiste aan sloophout is dat het meubelstukken oplevert met een geschiedenis: gebruikerssporen, meerdere oude verflagen over elkaar of een gat in een sloophout tafel waar eens een deurkruk heeft gezeten.  Je krijgt ook een erg speels effect als er met gekleurd sloophout wordt gewerkt voor bijvoorbeeld een sloophout kist of sloophout stoelOm je een idee te geven hoe sloophouten producten uitzien, heb ik hieronder een selectie voor je gemaakt.

sloophout producten

    Houten Kandelaar € 12,50      Kruk € 60,00              Houten Lamp € 165,00      Kerstboom € 237,50 
 

Je had vast niet verwacht dat gerecycled hout er zo mooi kon uitzien! Steeds meer ontwerpers kiezen ervoor om gebruikt hout te gebruiken en in het geval van steigerhout, het zo onbewerkt mogelijk te laten. Daardoor krijgen de producten een robuust uiterlijk wat voor een prachtige contrast kan zorgen in een elegante en strakke omgeving.

steigerhout