De pauze was altijd mijn favoriete moment van de schooldag. Lekker naar buiten en al je energie er uit rennen. Hangen in de klimrekken of voetballen op het pleintje, voor zover ik me kan herinneren was ik vroeger altijd buiten. Totdat het donker werd of mijn moeder riep dat het eten klaar was. Dan werden er snel speelafspraken gemaakt voor de volgende dag.;

Onlangs is er in Engeland een lijst opgesteld met 50 activiteiten die een kind gedaan moet hebben voor hij of zij 11 jaar oud is. Een zogenaamde ‘bucketlist’, maar dan voor kinderen. In een boom klimmen, schatgraven op het strand en van een heuvel afrollen staan in de top 15 van de bucketlist. Deze lijst is opgesteld naar aanleiding van het toenemende aantal kinderen dat niet meer buiten speelt en zijn tijd liever doorbrengt achter de computer of televisie. Ouders hebben hierin ook een kleine bijdrage, zij zijn bang dat hun kinderen zich bezeren tijdens het buitenspelen.

Nergens voor nodig toch? Een pleister erop, een kus van mama en weer verder spelen. Hier een aantal leuke producten om je kinderen achter die computer vandaan te houden en lekker creatief bezig te zijn.

Op nummer drie en vier van de lijst staan wildkamperen en een hutje bouwen in het bos. En hoe kan dat nou beter dan in dit stoere tentje "Peek a boo" van Hip & Blizz. Hartstikke leuk voor de kinderen om in te spelen, te picknicken of gewoon te relaxen. Laat het avontuur beginnen! De tipi tent staat ook leuk in de kinderkamer, leg er een paar kussens in en het plaatje is compleet. De tent is gemaakt van bamboestokken met katoenen stof.

Speeltent tipi

Welk kind houdt er nou niet van een verkleedpartijtje? Ik weet nog goed hoe ik als kind uren kon snuffelen in de verkleedkist met oude jurken van m’n moeder, op zoek naar de meest hilarische jurk. Om hem vervolgens af te stylen met haar sieraden en schoenen, het liefst met hak. Tata 4 Kids heeft deze stoere Verkleedcape ontworpen. In een handomdraai verander je in een prinses of superheld.   

Verkleedcape

Als het weer niet meezit zijn er genoeg leuke dingen om binnen te doen. Wat dacht je van dit leuke dekbedovertrek van Opkop. Je kunt erop tekenen en schrijven en zodra je het zat bent was je hem gewoon uit en kun je weer opnieuw beginnen. Leuk voor de kleine creatieveling!

Dekbedovertrek

Deze wandspiegel en krijtbord ineen is hartstikke leuk voor de kinder- of speelkamer. Kijk in de spiegel en teken je eigen haar, een leuke hoed of een mooi sieraad. Het bord Prins van SEMdesign is er voor de jongens in het blauw en voor de meisjes in het roze. 

Prins

Kijk ook eens op markita.nl/kids!