Ken je dit zinnetje uit het liedje van Herman van Veen nog? 'Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats. Ik heb ongelofelijke haast.' En deze? 'Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.' Herkenbaar? Je bent niet de enige! Het valt niet mee om een liefhebbende vrouw, supermoeder en beste vriendin te zijn. En dan moet je tussen al deze verschillende rollen door ook nog carrière maken. Daarom heb je dit meer dan verdiend: even helemaal niets.

Misschien heb je wel lekker even vrij van je werk en hebben de kids zomervakantie. Alle tijd (en vooral reden) om even te ontspannen. En echt, dat kun je ook prima als je kinderen er zijn. Zorg voor een opblaasbaar zwembadje of zet de tuinsproeier aan, zodat de kinderen zichzelf kunnen vermaken. Jij hebt nu alleen nog een fijne loungestoel nodig en je favoriete tijdschrift. Genieten! 

Als je gaat loungen in je tuin of op je dakterras, dan wil je dat natuurlijk wel in stijl doen. (Sloop)hout is helemaal hip! Het is goed voor het milieu, omdat het niet zomaar weggegooid wordt. Maar het ziet er bovenal natuurlijk heel erg stoer uit. Zeker met wat gave kleurtjes, chill jij in stijl. 

Als de zon minder fel wordt en de kinderen langzaam aan wat slaperig worden, is het tijd om je hoofd leeg te maken. Pak een schrift of een mooi notitieboekje om je hoofd even leeg te maken. Schrijf je gedachten op. Wat houdt jouw de laatste tijd zo bezig? Wat zijn je dromen? Hoe ziet het mooiste plekje van de wereld er volgens jou uit? Ze zeggen niet voor niets dat je het beste iets van je af kunt schrijven. Als je het eenmaal op papier hebt gezet, dan hoef je er ook minder aan te denken. Maar schrijven kan juist ook een bron van inspiratie zijn, je bent creatief bezig en je bedenkt de leukste dingen!

Geniet daarna nog even van de vogels in je tuin, je mooie planten of de geur van de zomer om je heen.

 

Loungestoel €54,95 - Schrift €7,50 - Gehaakt kussen €89,95 - Kampvuur €125 - Vogelnestkast €285 - Houtblok €35 

En als de kinderen naar bed zijn, dan heb jij alle tijd om in bad te stappen. Als het warm buiten is, kies dan voor een lauwwarm bad. Dan koel je af. Maar ook een warm bad is goed voor je bloedsomloop en daar word je zo lekker rozig van. Neem een maskertje en lees je favoriete boek eindelijk nog een keer. 

Heb je geen zin om stil te zitten? Waarom ga je niet eens experimenteren in de keuken? Bedenk nieuwe hapjes en zet excotische gerechten klaar voor je vrienden. Als je aan het kokkerellen bent, dan wil je natuurlijk je nieuwste creaties wel voorschotelen op het mooiste serviesgoed. Want je maakt niet zomaar hapjes, je hebt zojuist een wonder gemaakt. 

Na het uitgebreide diner kun je op een zwoele avond waarschijnlijk nog evn in de tuin nagenieten met een kop thee of een goede wijn. Enjoy the summer! Enne.. Probeer een beetje op te laden voor de rest van het jaar. Wij adviseren: ontspanning, want dat heb je verdiend!

 

Wijnrek €65 - Poster €19,50 - Theepot kurk €24,95 - Broodplank €36 - Serveerblad marmer €32,50 - Schaal zebra €34,50 - Keramische kommen €39,50 - Slacouvert €8,65 

 Deze blog is geschreven door Sofie Langenberg