Deze week zoomen wij in op onze heroes, rechtstreeks uit het mooie Amsterdam. Een stad met een ongelofelijke geschiedenis zoals, het Rijksmuseum. Het museum trekt duizenden bezoekers over de gehele wereld. Zelfs President Barack Obama heeft een kijkje genomen! De artistieke en creatieve mensen vestigen zich in Amsterdam! Waarom eigenlijk? In Amsterdam mag alles en kan alles!  

Amsterdam telt enorm veel creatieve mensen. Wij kennen er een groot aantal, dat zich goed kan onderscheiden van de rest! Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven. De creativiteit dat door het bloed stroomt bij de ontwerpers, is erg inspirerend. Zij kijken op een geheel nieuwe manier naar de wereld om zich heen en geven daar eigen betekenis aan.

Hierbij een kleine greep uit onze ontwerpers. 

 

Tassen en T-shirts krijgen van ontwerper TIMcity een stedelijk verhaal. Van jongs af aan had hij een grote fascinatie voor steden. Ook voor de stad Amsterdam is hij creatief bezig geweest. Een stad vol met inspiratie heeft een mooi T-shirt opgeleverd. De ontwerper heeft als doel, om de unieke identiteit en energie van een stad bloot te leggen doormiddel van grafische ontwerpen. 

T-shirt Amsterdam  €35,00        T-shirt Amsterdam €35,00 

Soms heb je van die dagen dat je even snel de deur uit wilt. Maar met kinderen is even snel, nooit snel. Het drukke Amsterdam in gaan met je kleintje is een hele klus. Trap op, trap af, een kinderwagen is niet altijd even praktisch! Gelukkig heeft ontwerper MADELYV AMSTERDAM de ultieme oplossing voor dit probleem. Ze heeft voor de ouders de draagdoeken. Deze blinken uit, door de luxe en hippe uitstraling. Je kind dicht, veilig, warm en stevig tegen je aan? Het is mogelijk! De doek is praktisch te dragen en is ook een hele mooie aanvulling op jouw outfit. Met mooie prints en opvallende randjes zijn het echte eyecatchers. 


 
My Draagdoek Flower €99,00               MY Draagdoek beige roze   €89,00

 Het Leidseplein is op de zaterdagavond een gezellige plek. Je bent er voor een verjaardag, vrijgezellenfeest of gewoon voor de gezelligheid. Kortom genoeg leuke mensen om je heen.  Er wordt altijd wel een fles drank opengetrokken. Hoeveel kurk blijft er wel niet over na het weekend? Lukas van Eeden en Sebastiaan Herbschleb wisten er wel raad mee. Ze zijn een recycleproject begonnen van Amsterdamse afval: kurk. Ze gaan restaurants, hotels en cafetaria’s langs en verzamelen kurk. Ze ontwerpen de leukste design producten voor in huis, uiteraard gemaakt van kurk. 


Design wijnfles van kurkleer €39,95      Theepot met kurk €24,95

Ook heeft Amsterdam jonge ontwerpers die met speciale producten te werk gaan. VanHout is gespecialiseerd in de verkoop van hout/bamboe producten en accessoires. Zij hebben een eigen kijk op mode en willen dit graag met je delen. Ze komen continue met nieuwe producten op de markt. Zo blijft het merk verfrissend en verassend. Kwaliteit heeft vanHout hoog in het vaandel staan. 

Moscow Houten Horloge €64,95      Gepetto Classic €44,95

 


 Deze blog is geschreven door Ranja el Farouni