Oooh de kerstboom staat weer in huis, en het is bijna weer die tijd van het jaar. De tijd waarin je gezellig en knus met je familieleden rondom de knapperende haard gaat zitten onder het genot van een glaasje glühwein. De tijd waarin je (met moeite) 6 gangen eet. De tijd waarin Rudolph the Red-Nosed Reindeer op elke radiozender wel even om het hoekje komt kijken.

 

 

Kerstmis is zeker leuk. Maar als het kerstdiner bij jou thuis plaats vindt komen de stresshormonen toch wel even opspelen. Hartstikke gezellig dat je familie komt eten, maar jij ziet het al voor je: honderden schalen met eten die je precies op tijd op tafel moet hebben en vervolgens ook weer af kan wassen omdat het natuurlijk niet allemaal in je mini vaatwasser past. Overkokende pannen en niemand in de buurt om je te helpen, want je partner is de wijn uitzoeken in de stad en hij weet maar al te goed dat hij niet thuis moet komen als jij in de keuken staat.
Ja, zeker “the most wonderful time of the year”!

Maar gelukkig kan je de pijn verlichten door mooie producten in huis te halen waar je tijdens je kerstdiner van kan genieten. Hier verwen je ook jezelf lekker mee! En dat heb je als chef van de avond dubbel en dwars verdiend. Dat is weer een voordeel aan het kerstdiner bij jou thuis: je mooie servies en tafelaccessoires laten zien! En vooruit, het gezellig samen zijn is ook best fijn. Heel fijn eigenlijk!

 

 

1. Kerstboom €42,50 2.2x Non-disposable 'Julia' €29,90 3. SPRING, een kom in zwart marmer €39,00 4. Moderne keramische lamp €85,00 5. 4 Servetringen €45,00 6. Snijplank Bear €45,00 7. Flame IT kandelaar BIG €495,00

 

Misschien moet je je dus wat minder druk maken over je strakke schema en er wat luchtiger in gaan staan. Als het goed is heb je al weken geleden bedacht wat jullie gaan eten, dus het voorbereiden en het kopen hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Maak er juist een leuk dagje uit van met het gezin. Lekker een dagje kerstinkopen! Dat is toch zeker geen straf? Vooral als je al helemaal voor je ziet hoe geweldig jouw diner gaat worden.

 

         Mok - Kerst Hohoho! € 9,95                       Lettervaas X €49,95                        PLANK! no2 €85,00

 

Deze blog is geschreven door Nadine van Osch