Volgens mij zit er een bugje in onze medemens, want waarom moeten we ons trainen om vanzelfsprekend te kijken naar mogelijkheden i.p.v. te vervallen in klagen en “dat kan ik niet” excuses. K3 heeft mijn dochter geïnspireerd met “Gaat niet bestaat niet”. Helemaal mee eens!

Zo werkt het ook met een nieuw ontwerp. Misschien krijg je weleens weerstand of negatieve reacties van mensen die jouw brilletje niet op hebben. Dan is het de kunst dit te “laten” en te vertrouwen en jezelf en je eigen intuïtie. Zo werkt het ontwerpproces voor de meeste mensen. Het komt binnen en ontstaan gewoon, ineens uit het niets uit jouw handen! De ontwerpers van Markita blijven ons steeds verrassen.

Een leuk voorbeeld is dit directeur schort van “atelier AF”.

blouse met grote blauwe ruit
Blouse met grote blauwe ruit

Gemaakt van een overhemd dat helemaal uit elkaar is gehaald. Duurzame oplossing tot een hip en leuk eindproduct; een vrolijk kinderschort!

Ook in theedoeken ziet Atelier AF een kinderschort en viola:

blauwe schortje met bloemen
Blauw schortje met bloemen

Upcycling is dit atelier niet onbekend en ook dubbel zoveel plezier want het schortje is twee-zijdig draagbaar. Zo zie je maar mogelijkheden zat en ook de combinatie van upcycling, duurzaam, meervoudig gebruik & hip! Alles kan!

Zo is ook de hippe speenkoord van jeans ontstaan van Hip & Blizz.

Speenkoord
Speenkoord jeans oranje

Vervaardigd van jeans positiekleding dat niet meer gebruikt wordt, verwerkt met fluor stiksel en een hartje van jeans. Upcycling we love it!

EllesCompany houdt zich bezig met gerecycled papier. Zo ontstond de vrolijke papieren Pom! Het papier bestaat uit ingekleurde pulp met milieuvriendelijke inkten en niet uit bedrukt papier. Het voordeel is dat de kleur daardoor niet afgeeft én 100% recycle- en afbreekbaar zijn!
Verkrijgbaar in wel zestien verschillende kleuren en in vijf maten te bestellen.

papieren pom
Papieren pom

Het leven is een feest, alleen moet je zelf de Pomps ophangen!

Dit blog is geschreven door Yvonne van Hip & Blizz

Share