In de hoek ligt hond Pien zacht te snurken, terwijl de naaimachine ratelt. Op de werkbank liggen huiden in trendy aardetinten, klaar om bewerkt te worden. De geur van leer vermengt zich met verse koffie.

Welkom in het atelier van Puc, tevens showroom, in de oude binnenstad van Haarlem.

Dit is de werkplek van Sandra Roozen (1974), het creatieve brein achter Puc (Personalized Unique Collection). Hier worden de nieuwste modellen bedacht, ontworpen en gemaakt. Stuk voor stuk volgens de Puc filosofie. Sandra: “Als grafisch ontwerper ben ik gefascineerd door strakke vormen. Dat zie je terug in de tassen van Puc”, legt Sandra uit. “Die zijn strak en simpel, zonder toeters en bellen. Gewoon zoals een tas hoort te zijn. Stoer maar tegelijk stijlvol, waarbij ik veel gebruikmaak van natuurlijke tinten.” Naast de kunstacademie heeft Sandra ook een opleiding mode & kleding gevolgd. Een combinatie die je terugziet in haar collectie.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

De meeste inspiratie komt van de straat!

        Leren shopper € 249,-      Sunny day brillenkoker € 49,-          Journey L € 119,-       Journey S € 39,-

Voor meer producten van Puc --> zie haar shop op markita

Wat betekent ontwerpen voor jou?

De Puc filosofie is dat je een tas simpel moet houden. Als een model af is, wordt het eigenlijk alweer tijd voor een nieuw model want dat is ie 'oud'. Maar zo werkt het natuurlijk niet bij de verkoop van producten, achter de schermen in haar atelier.

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Sandra heeft net een nieuwe lijn gelanceerd, er  zijn drie nieuwe modellen verkrijgbaar. Alle drie uniseks en überhip. De Journey, een etui met rits, is handig voor onderweg, net als de Backpacking. De Sport is ideaal voor een bezoekje aan de gym of tennisbaan, maar ook een perfecte tas voor een weekendje weg. Naar de sportschool of Antwerpen. Daarnaast zitten de Dots in de collectie, cirkels met stippen. Handprinted in haar atelier in Haarlem. Puc heeft een aantal vaste modellen, maar toch is geen tas hetzelfde. Elk stuk leer heeft namelijk zijn eigen bijzondere kenmerken. Die geven jouw tas karakter. We gebruiken het beste leer uit Europa, maar uitsluitend restpartijen en overproductie. Want Puc houdt niet van verspilling.

 

Interview door Sudoba Seraj

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?