Morado is een Nederlands merk met stijlvolle, eigentijdse tassen en accessoires. Het label biedt clutches, schoudertassen, portemonnees en meer. Allemaal van kwalitatief hoogstaand leer en gevoerd met dezelfde opvallend paarse voeringen, verwijzend naar de betekenis van Morado: paars. Het label is in 2010 opgezet door Priscilla Pelser en Maaike Peereboom. Na een uitgebreide voorbereiding is in 2012 de eerste collectie gepresenteerd.

Wie ben je? Vertel wat over jezelf.

Wij zijn Priscilla Pelser en Maaike Peereboom. Samen hebben wij Morado opgericht. Priscilla is verantwoordelijk voor het ontwerpproces en de productie. Maaike is verantwoordelijk voor de verkoop. Beide combineren wij de Morado werkzaamheden met een baan, al met al hebben wij het dus flink druk. Juist omdat Morado zo anders is dan onze baan, is het ondanks de drukte een fijne combinatie. Voor Morado werken wij vanuit huis, dit geeft veel vrijheid en zo kunnen wij zelf onze tijd indelen.

Wanneer zijn jullie gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

In  2010 is Morado opgericht. Wij zijn eerst in 2009 samen een webshop met modeaccessoires gestart. Hierdoor kwamen we op het idee om een eigen lijn te ontwerpen. Zo is Morado geboren. De eerste productie was in 2012 pas klaar. Wij zijn heel lang bezig geweest met het zoeken naar de juiste fabrikant, materialen en het uitwerken van onze ideeën. Omdat wij werken met een paarsen voeringen hebben wij gekozen voor de naam Morado. Morado betekent namelijk paars in het Spaans.

 
    Zwarte tas met sterren € 189,95            Tekst purse  € 49,99                          Tas taupe/cognac € 79,99

Wat doen jullie nog meer naast ontwerpen?

Priscilla heeft twee jonge kinderen en een baan, Maaike heeft nog een eigen onderneming en ook baan, daar besteden wij naast Morado natuurlijk veel tijd aan. Beiden houden we erg van avondjes uit, kopjes thee op de bank en reizen, dit proberen wij zoveel mogelijk te doen in onze vrije tijd.


Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Dat kan van alles zijn. Uit magazines, mensen op straat en reizen bijvoorbeeld. Daarnaast kijken wij ook vooral naar praktische oplossingen. Onze producten moeten handig in gebruik zijn en er erg mooi uitzien natuurlijk

Wat betekent ontwerpen voor jullie?

Ontwerpen maakt ons erg enthousiast en geeft energie. Wij vinden het dan ook moeilijk om te stoppen met creëren, daardoor is onze collectie nu eigenlijk iets te groot!

Hoe omschrijven jullie je creatieve proces?

Wij werken eerst een idee digitaal uit. Met stukjes leer proberen wij vervolgens kleurencombinaties uit. De uiteindelijke ideeën sturen wij naar de fabrikant. Er worden eerst samples gemaakt. Waarnodig doen wij nog aanpassingen. Als wij helemaal tevreden zijn dan laten wij kleine aantallen produceren.

 

                      Sleutelkoord € 24,95 -  Evening clutch € 79,99 - iPad hoes € 89,00  - Smartphone cover € 9,99

 
Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Wij werken momenteel hard aan het uitbreiden van ons winkelnetwerk. Daarnaast werken wij ook aan het ontwerpen van nieuwe producten!

Interview door Sudoba Seraj

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?