"Hoe langer ik bezig ben met ontwerpen, des te meer mijn persoonlijkheid en stijl tot uiting komt. Ik houd van kleur, de lente en de zomer, bloemen en afwisseling. Dit zie je terug in de juwelen met verwisselbare kleuren en afbeeldingen, de madelieven sieraden en andere bloemen juwelen. Zo nu en dan maak ik uitjes in het strakke werk. Dit is voor de afwisseling en het geeft soms onverwachte maar smaakvolle combinaties!
Mijn streven is om hoogwaardige, kwalitatieve sieraden te vervaardigen van uitsluitend edele metalen en edelstenen eventueel in combinatie met andere materialen zoals vrolijk gekleurd plexiglas. Dit om lang draagplezier te waarborgen.''

Deze week een interview met Jasca van Jasca Jewels.

 

Wie ben je? Vertel wat over jezelf.

Ik ben Jasca Boeters, 32 jaar oud en woonachtig in Noord-Holland. Hier woon ik in een jaren 50 huis met mijn partner, twee dochters (2,5 en 4 maanden), drie katten en twee kippen.

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

Sinds ik op de vakschool voor edelsmeden beland ben, ben ik in 1999 begonnen met ontwerpen. Maar vanaf het moment dat ik stage ben gaan lopen in het derde leerjaar, (het eerste half jaar bij een reparatie atelier en het tweede half jaar bij edelsmid Marc Lange) is het ontwerpen en goudsmeden pas echt op gang gekomen. Ik ben altijd al creatief geweest en goudsmeden is een vak waar je helemaal in los kan gaan als je zou willen. Je kunt er vele kanten mee op. Ik kan hier echt mijn ziel en zaligheid in kwijt. Een dag achter de werkbank geeft mij erg veel voldoening, inspiratie en energie.

De naam Jasca Jewels is afgeleid van mijn eigen voornaam. Ik heb ervoor gekozen om het merk dichtbij mijzelf en persoonlijk te houden. De sieraden worden vervaardigd uit het hart en niet uit commercieel oogpunt.

Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Naast het ontwerpen geniet ik van en zorg ik voor mijn twee jonge dochters. Tot het einde van het jaar heb ik een part-time baan bij een juwelier in het hoge segment. In mijn vrije tijd vind ik het erg fijn om buiten te zijn en lekker te wandelen met mijn vriend en kinderen op het strand, door het bos of te werken in de tuin, af te spreken met vriendinnen, te fotograferen, te volleyballen en te zwemmen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt overal vandaan. Van mijn partner, mijn kinderen, mensen om mij heen, toevallige voorbijgangers, de natuur, de jaargetijden, kleuren, van andere sieraden, van situaties, feestjes, gelegenheden en verschillende materialen.

        Margriet €250,00                 Vergeet-mij-nietjes oorbellen €245,00     Fantasie ring met roze parel €190,00

 

Wat betekent ontwerpen voor jou?

Ontwerpen is zo fijn om te doen. Niet alleen met sieraden maar met alles om je heen. In ons huis zijn ook veel projecten met de hand gemaakt en zelf ontworpen op maat van de ruimte waar het in moet passen. 

Ontwerpen is het creëeren van je eigen wereld. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Hoe omschrijf je jouw creatieve proces? 

De mooiste ontwerpen ontstaan op het moment dat ik helemaal relaxed ben en weinig aan mijn hoofd heb. Als mijn gedachten leeg zijn ontwikkelen zich de mooiste creaties, voel ik een soort adrenaline in mijn lijf opkomen en wil ik gelijk aan de slag! Dan heb ik zoveel energie dat ik dag en nacht door zou kunnen gaan. 

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Momenteel ben ik bezig met het afronden van verschilende opdrachten voor klanten. Ik ben net weer gestart met goudsmeden na de geboorte van mijn tweede dochter. Er liggen een aantal ontwerpen klaar voor het hogere segment. Sieraden met bloemfiguren, verschillende edelstenen waaronder diamant, goud en zilver. Het gaat echt prachtig worden. Klassiek, chique en stijlvol. 

Door het succes van de laatste tijd ga ik in het nieuwe jaar mij volledig richten op mijn eigen bedrijf. Ik heb er erg veel zin in!

 

Interview door Nadine van Osch

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?