Tata4kids ontwerpt de leukste hebbedingetjes voor kids, om kado te doen of voor jezelf. Ontwerpster Chantal vond dat er maar weinig vrolijke gadgets voor jongens te vinden waren, alles was zwart, donker of jeans. Chantal sloeg aan het schetsen en kwam met vrolijke ontwerpen met felle kleuren en gekke designs. En zo ontstond drie jaar geleden Tata4kids.

 

Deze week een interview met Chantal van Tata4kids

 

Tata

 

Ontwerpen betekent voor mij mijn ei kwijt kunnen. Als ik ideetjes heb en ze niet kan uitwerken of produceren wordt ik chagrijnig. Daarom heb ik gelukkig altijd mijn schets boekje en pen bij me, haha!– Tata4kids

 

 

Wie ben je?
Mijn naam is Chantal en in maart 2009 heb ik mijn deuren geopend met Tata4kids. Nadat ik mijn opleiding had afgerond begon het te kriebelen. Ik wilde erg graag studeren in het buitenland, met name Italie! Ik ging een studie grafisch vormgeving volgen, geheel in het Italiaans. Na die studie ben ik enkele maanden met mijn zus in Azie gaan backpacken en aansluitend heb ik ruim 2 jaar rondgesnuffeld in de mode branche en daarna ben ik beland in het interior design bedrijf van mijn ouders. De daarop volgende 6 jaar heb ik veel geleerd door te kijken, te luisteren en vooral zelf te doen!

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen?
Op het moment dat onze 2e en jongste zoon net een paar maanden oud was, werd het idee voor de webshop geboren. In deze totaal hectische periode stroomde ik over van ideetjes voor de shop en ben ik die ideeën gaan uitwerken, produceren en de pagina gaan opzetten. Eigenlijk begon het met de ergernis dat er weinig tot geen fleurige 'gadgets' te vinden waren voor jongens. Alles wat ik tegen kwam was, zwart, donker blauw, leger print of jeans. Ik wilde zo graag felle kleuren, gekke designs en goede stof combinaties.


Schort'

Luierzak Schort meneer konijn €20,00                                 Luierzak, per stuk €17,00

Wat doe je nog meer naast ontwerpen? 
Naast ontwerpen produceer ik ook al mijn spullen. Ik vind het leuk om de oplages klein te houden. Er worden maximaal 15 stuks van elke uitvoering verkocht. Daarna komt er een andere stof of stof combinatie. Is de stof op en zijn de 15 exemplaren nog niet bereikt? Dan kan het zomaar zijn dat je een uniek product koopt! Helemaal naast de webshop ben ik full-time moeder van mijn twee heerlijke zoons!

Waar haal jij je inspiratie vandaan? 
Inspiratie? Ik haal overaal inspiratie vandaan. Door rond te kijken, te reizen, te lezen, te googelen, maar ook tijdens mijn dagelijkse bezigheden.

Wat betekent ontwerpen voor jou? 
Ontwerpen betekent voor mij mijn ei kwijt kunnen. Als ik ideetjes heb en ze niet kan uitwerken of produceren wordt ik chagrijnig. Daarom heb ik gelukkig altijd mijn schets boekje en pen bij me, haha!


Tasje

Verkleedcape Tas Chickchic €29,00                                                            Verkleed cape €29,00


Hoe omschrijf je jouw creatieve proces? 
Mijn creatieve proces gaat als volgt. Eerst kom ik met een idee, waar ik vervolgens een schets van maak. Daarna zoek ik een passende stof uit en ga ik het ontwerp produceren. En als dat gelukt is naar mijn wens, is dat een heerlijk tevreden gevoel! 

Waar ben je momenteel mee bezig?
Naast het uitwerken van wat nieuwe ideeen ben ik momenteel bezig met het opzetten van een leuke actie. Tata4kidS bestaat namelijk 2 jaar! Dus houd ons in de gaten!

 Interview door: Sofie van der Hoorn

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?