Stoerrr is een dutch design label dat kindermeubelen en speelproducten met een stoer en rauw randje op de markt brengt. Het idee achter de producten is het oergevoel van spelen weer terug te brengen. Daarnaast zijn de ontwerpen van Stoerrr allemaal maatschappelijk verantwoord en gemaakt van natuurlijke, eco en gebruikte materialen.

Deze week een interview met Koen Crommentuijn van Stoerrr

 

Koen

 

 

“Stoerrr is ontstaan vanwege het idee dat we weer terug mogen naar ruwe en rauwe speelobjecten en kindermeubelen, het oergevoel van spelen weer terug brengen. ” – Koen Crommentuijn

 

 

Wie ben je?
Mijn naam is Koen Crommentuijn en ik woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen, dochter Pine en zoon Nils in Son, nabij Eindhoven.

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen?
In 1999 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, richting 1e graads docent Tekenen. Sindsdien heb ik allerlei manieren gezocht om mijn creativiteit te ventileren. Met de geboorte van Pine werd duidelijk welke kant ik op wilde met mijn creativiteit. In 2005 ben ik voorzichtig begonnen met het ontwerpen voor kinderen. In 2007 ben ik samen met Marjan Verboeket, Studio PAPAS gestart. De Casa Kubaa was ons eerste product, een multifunctioneel speelobject voor kinderen, 12 zachte megablokken en in compacte vorm een huisje. Kinderen hebben vele mogelijkheden om hiermee te spelen en te bouwen. De behoefte om naast het ontwerpen ook zelf te maken was groot. Binnen Studio PAPAS was er geen mogelijkheid om een werkplaats er bij te nemen, daarnaast ging Marjan zich richten op buiten speelplekken en ik op interieur producten. Zo is in augustus 2011 Stoerrr – Design for kids geboren. Ik ben op de boerderij van mijn schoonouders een werkplaats aan het inrichten, zodat ik optimaal mijn ideeën kan uitwerken. Stoerrr is ontstaan vanwege het idee dat we weer terug mogen naar ruwe en rauwe speelobjecten en kindermeubelen, het oergevoel van spelen weer terug brengen. Om dat oergevoel kracht bij te zetten, maak ik gebruik van eco-materialen en/of hergebruikte materialen.


Ipad ezel'

Ipad ezel €35,00

 

Waterfles

Kapstok schildpad, per stuk €44,95

 

Wat doen je nog meer naast ontwerpen? 
Nadenken, dromen, spelen met mijn kinderen en vakanties vieren met het gezin. Daarnaast ga ik graag optredens bekijken van bands, muziek luisteren en af en toe een boekje lezen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? 
Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven. Wat ik onderweg tegenkom, de natuur, de omgeving waar ik op dat moment verkeer. Door te spelen of te kletsen met mijn kinderen.

Wat betekent ontwerpen voor jou? 
Ik kan niet zonder ontwerpen, ik ga ermee naar bed en ik sta ermee op. Als we als mensen konden leven op ontwerpen dan was ontwerpen voedsel voor mij.

Boomkast

Boomkast €895,00


Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?
 
Door te maken en uit inspiratie ontstaan beelden. Door te experimenteren met allerlei materialen ontstaan er uiteindelijk producten die ik wil maken. De beelden en de experimenten komen bij elkaar en dat resulteert in het gewenste product. 

Waar ben je momenteel mee bezig?
Ik ben bezig om de Omgevallen Boomhut tot uitvoering te laten brengen, een basisschool in Ermelo is geïnteresseerd om dit speeltoestel in hun ontdektuin te plaatsen. Het zou geweldig zijn als dit idee er daadwerkelijk komt. Daarnaast ben ik met een kast bezig die bestaat uit echte auto-onderdelen! 
      

Bankje

Bankje voor kinderen' €75,00

 

Interview door: Sofie van der Hoorn

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?