Mariska en Esther van Me and Me zijn geboren om samen te werken, zij vormen een sterk team. Me and Me maakt unieke producten voor unieke personen. Esther brandt prachtige kralen met de hand en Mariska maakt er vervolgens nieuwe creaties van. Door de laatste trends op glasgebied in de gaten te houden kunnen zij de mensen steeds weer unieke en originele ontwerpen aanbieden.

Deze week een interview met Mariska en Esther van Me and Me

 

Me and Me

 

 

“We komen mensen tegen die na jaren nog steeds plezier hebben van die ene ketting. Dat vinden we mooi, als wij mensen blij kunnen maken met iets wat wij zelf ook leuk en mooi vinden en wat met liefde is gemaakt. ” – Me and Me

 

Wie zijn jullie? 

Wij zijn Esther en Mariska. We kennen elkaar vanaf de kleuterschool en zijn met elkaar opgegroeid. Daarom voelt het alsof we zussen zijn. Ook al wonen we niet bij elkaar om de hoek, Esther woont in Hengelo en Mariska woont in Almere, we spreken elkaar heel veel. We bellen vaak en surfen dan samen op het net om inspiratie op te doen en ideeën uit te werken.

Wanneer zijn jullie gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen?
Toen wij een jaar of 10 waren ontwierpen wij al logo's voor onze eigen winkel die we later zouden gaan krijgen. We hebben altijd veel ideeën gehad maar door het verloop van onze levens is dat nooit tot uiting gekomen. Mariska is als hobby begonnen met het maken van sieraden. Een aantal jaar later heeft Esther een cursus glasbranden gevolgd. Doordat veel mensen Mariska’s sieraden gingen kopen en Esther steeds enthousiaster werd met het branden van glaskralen, was het eigenlijk een logisch gevolg dat wij samen verder gingen. Nu mochten we echt een logo gaan bedenken!


Spiraalarmband'

Slavenarmband Spiraal armband €39,95                                                      Slavenarmband €7,50

Wat doen jullie nog meer naast ontwerpen? 
Mariska is 24 uur per week werkzaam als Ambulant begeleider van licht verstandelijk gehandicapten. In een steeds groter wordende stad als Almere is dit werk heel divers en vaak multi-complex. Ik zou graag iets minder gaan werken om meer tijd te kunnen gaan besteden aan de ontwikkeling van onze sieraden, giftartikelen en daarmee de webwinkel.

Esther heeft verschillende functies bekleed in de administratieve sector en heeft momenteel geen vaste baan. Zij zit nu midden in een verhuizing en als zij straks meer tijd heeft gaat ze zich weer helemaal op het branden van de kralen en de ontwikkeling van onze winkel storten.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan? 
Ik haal mijn inspiratie uit de materialen. Als Esther mij weer prachtige kralen opstuurt krijg ik in mijn hoofd al meteen een beeld van hoe ik ze graag zou willen gebruiken. Ik koop de andere materialen ook in en kijk naar de kleur en vorm. Als ik materialen koop gaat mijn hart al sneller kloppen bij de gedachte dat ik ermee aan de slag kan. Ik vind het heerlijk om kralen te zoeken die mooi met elkaar combineren of juist helemaal niet. Ook zoeken wij op internet en houden we de modetrends goed in de gaten. In het buitenland kom je vaak leuke ideeën tegen die er in Nederland nog niet zijn. Maar dat neemt niet weg dat we gewoon maken wat we mooi vinden en niet graag met de meute mee lopen. Neem de pandora kralen en armbanden. Esther maakt de unieke kralen, en we zorgen er voor dat ze worden aangeboden op een manier die nog niet bekend is, zoals onze slaven armbanden.

Wat betekent ontwerpen voor jullie? 
Ontwerpen betekent voor ons vrijheid. Dit omdat wij mogen doen wat wij willen, wat wij mooi vinden. Daarnaast geeft het ontspanning. Ik kan mezelf helemaal verliezen als ik aan het creëren ben. Wij vinden het prachtig als mensen onze sieraden mooi vinden en dragen. We komen mensen tegen die na jaren nog steeds plezier hebben van die ene ketting. Dat vinden we mooi, als wij mensen blij kunnen maken met iets wat wij zelf ook leuk en mooi vinden en wat met liefde is gemaakt.


Horloge

Zeep Horloge €39,95                                                            Zeep - bloemenkunst €15,00

Hoe omschrijf je jullie creatieve proces? 
We zijn nogal chaotisch. Mariska kan bezig zijn met een mooi sieraad, maar opeens een prachtige combinatie van kleuren zien, dat moet dan eerst. Als ik iets heb gezien of een idee krijg, moet dat meteen gemaakt worden. De ervaring heeft geleerd dat dat wel werkt want daar komen de leukste en mooiste creaties uit. Esther kan soms wel twintig minuten bezig zijn met één kraal. Het moet dan ook perfect, want met minder nemen we geen genoegen. We zijn ook kritisch naar elkaar, als we iets niet mooi vinden zeggen we dat tegen elkaar. Zo ook met ideeën , die moeten we beiden willen anders gaat het niet door. Omdat we elkaar door en door kennen weten we vaak al van te voren wat de ander wel of niet leuk zal vinden, dat houdt je scherp. 

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?
Waar zijn we niet mee bezig ?! Wij hebben zo veel ideeën. We willen graag nog een aantal lijnen opzetten, waaronder een bruidslijn en een mannenlijn. Ook willen we graag sieraden gaan maken voor de danswereld. In het ballroom en latin dansen zijn gek genoeg vaak vragen naar een passend sieraad. Wij kunnen daar op in spelen en aan wensen tegemoet komen.

Sinds kort zijn wij gestart met Me And Me-workshops. Dit staat nog in de kinderschoenen, maar we hebben er wel al een site voor ingericht en een locatie gevonden waar we de workshops kunnen gaan geven. De eerste boekingen staan inmiddels in de agenda. We bieden er zelfs een High Tea bij aan.

 

Interview door: Sofie van der Hoorn

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?