Marja Vervaart is de bedenker van Hearts Design. De naam Hearts Design is ontstaan, omdat ze sieraden wil maken die vanuit mijn hart komen. Niet omdat iets in de mode is. Soms zit er een gedachte of boodschap achter een sieraad en soms ontstaat het gewoon.
In het atelier van Hearts Design worden sieraden vervaardigd uit edele metalen zoals goud en zilver. Ook werk ik graag met edelstenen.

Deze week een interview met Hearts Design

 

 

"Ik wil sieraden maken vanuit mijn hart, niet vanuit de mode."

 

 

 

Wie ben je? Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Marja Vervaart. Ik ben veertig jaar en geboren en getogen in de Haarlemmermeer. Ik woon samen met mijn lieve vriend en twee banjers van katers.

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

Nadat ik al wat jaartjes werkzaam was in de kinderopvang, wilde ik mij graag op een ander vlak ontwikkelen en het vak van edelsmeden sprak mij wel aan. Om eerst eens te proberen of het wel echt iets voor mij zou zijn, ben ik een cursus sieraden ontwerpen gaan volgen in Hoofddorp. Ik had een hele inspirerende docente, Sylvia Blickman en wist al snel dat dit mijn ding was. Om het toch wat professioneler aan te pakken ben ik de deeltijdopleiding gaan volgen aan de Vakschool voor Edelsmeden. De naam Hearts Design is als vanzelf ontstaan. Ik wil dingen, sieraden maken die uit mijn hart komen. Mijn eigen creativiteit aanboren en niet iets maken omdat het nu eenmaal mode is.

Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Naast het ontwerpen ben ik nog een aantal dagen per week werkzaam in de kinderopvang, ben ik graag in de natuur en is spiritualiteit een belangrijk deel van mijn leven.

    

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, uit een mooie edelsteen, uit mezelf, uit spiritualiteit, het kan van alles zijn!

Wat betekent ontwerpen voor jou?

Ontwerpen betekent voor mij een stukje van mezelf in een sieraad te stoppen. Ook vind ik het mooi om mensen blij te zien worden van een sieraad dat ik voor hen heb gemaakt.

Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?

Ik ben geen mens van eerst gaan schetsen totdat ik het perfecte sieraad heb ontworpen. Meestal heb ik een idee en begin ik het meteen te maken en zie ik wel wat er uitkomt. Ik moet er vooral niet teveel over nadenken. Dan komt er vaak niets, gewoon mijn gevoel volgen is het beste.

  

        Zilveren armband                            Spiraal hanger

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Momenteel ben ik bezig sieraden te ontwerpen aan de hand van spirituele symbolen. Dit op uitnodiging van een goede kennis met een eigen praktijk voor healing en advies. Een hele mooie uitdaging! Ook rond ik binnenkort een cursus sieraden reparatie af. Hiermee heb ik mensen nog meer te bieden.

Interview door Veerle Postel

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?