Green Originals staat voor passie, inspiratie, bewustwording en het gebruik van originele stoffen. 
Ontwerpster Angelique reist door heel europa op zoek naar unieke materialen. Deze printstoffen en verschillende patronen vinden een nieuw leven in de producten van Green Originals. 

Deze week een interview met Angelique Hartog van Green Originals

 

Angelique Green Originals

 

''Het begon met een prachtige Bauhaus-achtige stof die ik vond in Lille op de antiekmarkt. Het vinden van de juiste stoffen is soms een hele zoektocht. Ik moet een glimlach krijgen op mijn gezicht dan weet ik dat ik een goede vondst heb!''

 

 

 

Wie ben je?

Mijn naam is Angelique Hartog en in juli 2011 heb ik Green Originals [vintage home decoration] opgericht. Ik werk al jaren in de mode en daar is mijn interesse voor stoffen begonnen. Naast mode is interieur mijn andere passie. Na een moeilijke periode kreeg ik enorm de behoefte mijn creativiteit weer te gaan gebruiken. Ik combineer nu mijn passies en dat maakt me een blij mens!
Als tien jarig meisje was ik altijd bezig met het “verbouwen” en veranderen van mijn tienerkamer. Wanden verven, oude sjaals gebruiken als wandkleden, ik probeerde er iedere keer een nieuw feest van te maken. Na de middelbare school wilde ik graag de binnenhuisarchitectuur in maar de wiskundekennis ontbrak. Ik ben toen naar de Modevakschool gegaan en heb dat met veel plezier afgerond. Vijf jaar geleden heb ik alsnog een opleiding voor interieurstyliste gevolgd.

Hoe is het begonnen?

Tijdens mijn mode reizen door Europa waar ik ook antiekmarkten en bazaars bezocht kwam ik de mooiste stoffen tegen. Het begon met een prachtige Bauhaus-achtige stof die ik vond in Lille op de antiekmarkt. Het vinden van de juiste stoffen is soms een hele zoektocht. Ik moet een glimlach krijgenop mijn gezicht dan weet ik dat ik een goede vondst heb!
De eerste kussens presenteerde ik in mijn vintage ingerichte huis, de leuke reacties van vrienden inspireerde mij, Green Originals was geboren.

 
 Green Originals  Marrakech Green Originals

         Massief houten loungebed/bank € 1.275,00                                Marrakech loungeset € 160,00 

 
Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Naast het uitbreiden van het Green Originals concept werk ik als Interim Manager bij verschillendemode- en interieur bedrijven.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik vooral uit het reizen. Maar ook tijdens vakanties, op straat, en vooral op rommelmarkten. Door het deelnemen aan hippe/vintage markten maak ik contact met de consument en vraag naar hun behoeften.

Wat betekent ontwerpen voor jou?

Het bezig zijn met een totaalconcept geeft mij de inspiratie om het steeds verder uit te bouwen naar een compleet verhaal. Zo reis ik met een oude koffer uit 1920 door Nederland om leuke winkels te bezoeken en mijn collectie te presenteren. De link tussen de “vintage” stoffen die ik ontdek tijdens mijn reizen, reizen vervolgens door in de oude koffer. Momenteel ben ik op zoek naar de voormalige eigenaar en wil hem graag interviewen.

Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?

Wanneer ik een aantal nieuwe stoffen heb verzameld maak ik er een thema van. De kleuren of prints probeer ik een beetje af te stemmen op de interieurtrends van nu. Als ik van een bepaalde stof voldoende heb maak ik er ook een bijpassend tafelkleed en servetten bij. De ideeën zijn oneindig en in overvloed.

 Green Originals Linnen  Green Originals garden

                        Linnen Flowers € 45,50                                         Greenies tafelloper en servetten € 39,50
 

Waar ben je momenteel mee bezig?

Momenteel werk ik aan het verder professionaliseren van het totaalconcept: een mooi geweven label, verpakkingsmateriaal, nieuwe styles etc….

 

 Interview door: Merel Roest

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?