FLINK maakt wollen woon & lifestyle accessoires van de hoogste kwaliteit wol. Alle producten worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. FLINK staat voor authentieke Nederlandse luxe en maakt comfortabele producten als kussens, plaids, shawls, hoofdbanden en omslagdoeken. Deze worden van prachtige kwaliteitswol gebreid in een van de laatste 'oud Hollandsche' breifabrieken. FLINK houdt Nederlands vakmanschap in ere en is onderdeel van een groeiende beweging die de schoonheid van lokale productie viert. FLINK staat voor ambacht, design, comfort, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen.

Deze week in de Maker Achter Het Product interview met Renée van FLINK.

 

1. Wie ben je? Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Renée Onderdijk, ben 30 jaar en woon in Amsterdam. Ik heb International Communication gestudeerd en ben vervolgens in verschillende banen op het gebied van communicatie terecht gekomen. Je zou mij tegenwoordig kunnen kennen van FLINK, wollen woon & lifestyle accessoires zoals kussens & plaids van zeer zacht Alpaca- en Merinowol. De accessoires worden allemaal in Nederland ontworpen en geproduceerd in een van de laatste ‘oud Hollandsche breifabrieken.’

 

2. Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

Ik ben vorig jaar in de zomer begonnen met ontwerpen. Ik wilde graag voor mezelf beginnen en creatiever bezig zijn. Afgelopen zomer heb ik de sprong gewaagd. Sierkussens of wollen plaids is voor mij het ideale canvas om mijn creativiteit te uiten. De naam FLINK komt van mijn vriend die samen met een aantal vrienden een leuk project wilde opzetten. Vier jaar geleden hebben zij de naam FLINK bedacht en ik was gelijk verliefd op die naam. Het project ging in die tijd niet door en vervolgens heb ik gevraagd of ik de naam over kon nemen voor mijn bedrijf. FLINK omschrijft eigenlijk alles waar mijn producten voor staan; niet pretentieus, eenvoud en stoer.

3. Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Helaas bestaat het hebben van een bedrijf niet alleen maar uit ontwerpen. Omdat ik klein ben doe ik nog veel zelf; de website, communicatie, verkoop, productie etc. Hier gaat veel tijd in zitten, maar is ook ontzettend leuk om te doen. Bij veel banen hiervoor had ik het idee dat ik altijd maar met een klein stukje bezig was van wat ik leuk vond, nu kan het allemaal.

  

Kussen Nachtvorst €69,95                  Plaid Avondrust €159,95                   Kussen IJskristal €79,95

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt overal vandaan; van het internet, musea, galeries. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik heb een grote liefde voor natuurlijke materialen, als wol, leer en hout. Maar qua design vind ik Scandinavische producten erg mooi, ik houd van de eenvoud die het uitstraalt.

5. Wat betekent ontwerpen voor jou?

Je laten inspireren, je geest de vrije loop laten gaan, bij jezelf blijven, vrijheid.

6. Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?

Het gehele jaar zie ik de mooiste kleuren, materialen en designs voorbij komen. Ik kan geinspireerd raken door mooie fotografie, maar ook door blogs op het gebied van interieur of fashion …. Wanneer ik dan iets bijzonders zie, maak ik daar een foto van. De foto kan bijvoorbeed een heel klein stukje zijn van een kunstwerk of design wat ik mooi vind. Vervolgens werk ik deze uit tot een eigen design.

 

7. Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Ik ben op dit moment met een grote opdracht bezig voor een klant. Daarnaast ben ik bezig met de voorbereidingen voor Show Up, dit is een interieur beurs die gehouden wordt in de Westergasfabriek op 24&25 augustus te Amsterdam.

Bekijk de shop van FLINK voor nog meer mooie producten!

 

 

Interview door Kirsten van Beuzekom

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?

 

Share

 

 

Blog door Kirsten van Beuzekom