“Toen Erna na 5 jaar terugkwam in Nederland kregen we de smaak echt te pakken en besloten wij een eigen sieradenlijn op te zetten. Dat is nu 11 jaar geleden.”


Deze week een interview met Cisca en Erna van Double Up Sieraden 

 

Wie zijn jullie? Vertel wat over jullie zelf

Graag stellen wij ons aan jullie voor; onze namen zijn Cisca Lamaison en Erna Francovich. Cisca heeft een commerciële achtergrond als vestigingsmanager bij de ANWB en daarna in het creatieve vak als bloemdecorateur.  Erna ’s creatieve achtergrond komt uit de modebranche.

Wanneer zijn jullie gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

In 2003 vertrok Erna naar New York. Daar volgde zij allerlei cursussen sieraden maken. Om contact te houden zijn we van alles gaan ondernemen. Toen Erna na 5 jaar terugkwam in Nederland kregen we de smaak echt te pakken en besloten wij een eigen sieradenlijn op te zetten. Dat is nu 11 jaar geleden.  De naam Double Up is ontstaan uit het feit dat onze designs altijd twee manieren van dragen hebben, lang en kort, of als collier en als armband etc… Bovendien verwijst het naar ons als ontwerp duo. 

Wat doen jullie nog meer naast ontwerpen?

Naast het ontwerpen, vervaardigen we de sieraden ook zelf. Daarnaast doen we de verkopen op evenementen vaak zelf. Het directe contact dat we daar hebben met onze klanten nemen we mee in het volgende ontwerpproces. Hierdoor weten we welke designs, kleuren en materialen het best worden ontvangen.  Cisca volgt tevens de opleiding mineralogie en stenen slijpen en is bezig het vak van het smeden onder de knie te krijgen.  

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Inspiratie halen we uit het gebruik van de mooie natuurlijke materialen. We gaan vaak naar Antwerpen en één keer jaar per kopen wij onze grondstoffen in New York en dat is ook altijd een bron van inspiratie. 

     Oorbellen €89,95                                     Collier €99,95                                     Oorbellen €59,95

 

Wat betekent ontwerpen voor jullie?

Ontwerpen is een constant proces waar je continu, bewust of onbewust, mee bezig bent. Het ontwerpen van eigen sieraden geeft ons ook het gevoel dat we de mooiste baan van de wereld hebben. Helemaal bij de custom ontwerpen die je maakt op speciaal verzoek.

Hoe omschrijven jullie je creatieve proces?

Ons creatieve proces begint altijd met nieuwe kleuren en materialen in een nieuw seizoen. We maken ongeveer twee collecties per jaar en meestal nog een kleinere collectie speciaal voor de feestdagen. Ontwerpen doen we allebei aan onze eigen werktafel om vervolgens de beste modellen op te nemen in de nieuwe collectie.

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Op dit moment zijn we druk bezig met het plannen van de beurs en evenementen agenda en  van het nieuwe zomerbeeld 2015.

Haal je inspiratie voor de ontwerpen uit je woonplaats, en zijn er hier marktjes of routes te vinden waar je aan mee doet?

Wij wonen en werken beiden in Zeist. De inspiratie komt voor ons altijd uit de grote steden en niet uit onze woonplaats. De leukste beurs waar we lokaal jaarlijks aan meedoen zijn de Tuindagen op Landgoed Vollenhoven in de Bilt. Omdat de beurs gedragen wordt door vrijwilligers  die het landgoed een écht warm hart toedragen, heeft het evenement een heel bijzondere sfeer.  

 

Interview door Milou Dunk

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?