“Mijn grote verzamel passie is Disney/mickey mouse daarnaast houd ik van golfen, uiteten, wandelen, bioscoop, dansen, met vriend(inn)en leuke dingen doen, eigenlijk van alle dingen die het leven leuk maken! Ook van de hele kleine dingen.”


Deze week een interview met Karin van ByChic

Wie ben je? Vertel wat over jezelf.

Karin Warmerdam geboren 1-2-1971 in de staatsliedenbuurt  Amsterdam. Ben van Amsterdam naar Heemstede verhuisd en van Heemstede naar Vogelenzang. Nu wonen mijn man Ferdinand en ik al weer 23 jaar in Hillegom heerlijk tussen de kleurrijke bollen. Vroeger als klein meisje was ik samen met mijn moeder al heel creatief bezig, brooddegen, grobbebollen maken, sieraden maken,spullen uit het bos op schors dingen maken, punniken, breien, kerstmenu’s maken met oa glitters en sierletters maken etc. Op latere leeftijd op aquarelleren, gips gieten, beukennootkransen maken, interieur cursus gedaan.

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

Voorjaar/zomer 2013 ben ik begonnen met mijn eerste monster de Ptt-Post slaapzak/mand. Wij hebben een caravan en in het voorjaar kan het in de nacht erg koud zijn. We laten nl niet de kachel aan staan ivm de gevaren. Hij sliep toen in een mandje waar hij helemaal gek van was maar hem niet goed genoeg kon warm houden omdat het open was aan de bovenkant. Chico mijn Engelse Cocker Spaniel kwam om 06.00 uur naast mijn bed staan en rilde van top tot teen en was koud tot op het bot. Heb toen een slaapzak via internet gekocht was mooi maar voldeed niet aan mijn verwachtingen. Zodoende kreeg ik een idee en  ben ik zelf gaan ontwerpen. Chico is in maart 2011 geboren en hij had een mandje waar hij helemaal gek van was en die ging uit de handel. Heb toen geprobeerd een mandje te laten maken maar dat is helaas niet van de grond gekomen maar toen is wel al de naam ByChic ontstaan.

Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

In beginsel ben ik begonnen zelf de slaapzakken/manden te maken samen met mijn moeder die is nl coupeuse, alleen kwamen we er snel achter dat de stoffen te dik zijn om het mooi te krijgen met een semi-professionele naaimachine en ik ben iemand die voor kwaliteit gaat! Ben toen via een hele goede kennis die in de mode zit, bij een atelier terecht gekomen in Amsterdam :) dit atelier heeft een hoop kennis en een goede staat van dienst, doen oa de catwalk van G-star. Liet mijn ontwerp zien want had wel 1 monster en waren gelijk enthousiast. Heb aangegeven hoe ik het anders wilde als mijn eigen monster oa de punten van de binnenvoering vast aan de buitenstof zodat als de hond er in gaat kroelen niet de binnenvoering naar buiten trekt Dit was voor het atelier geen probleem en heb de patronen achtergelaten. Tot op de dag van vandaag maken zij mijn slaapzak/mand. In het atelier vindt er altijd een controle plaats door mij en bij goedkeuring gaan ze pas mee. Heb mijn website gemaakt en onderhoud de site ook zelf, foto’s plaatsen etc..en ook de social media.Mijn grote verzamel passie is Disney/mickey mouse daarnaast houd ik van golfen, uiteten, wandelen, bioscoop, dansen, met vriend(inn)en leuke dingen doen, eigenlijk van alle dingen die het leven leuk maken! Ook van de hele kleine dingen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

O.a. Op de camping daar kom ik helemaal tot rust op de de Hoge Veluwe, heerlijk wandelen met Chico, dan ontstaan er nieuwe creative processen. Tevens haal ik mijn inspiratie ook uit woonbladen,lifestyle magazines/winkels en doe ideeën op, op Honden events.

 

     Koeien bruin slaapzak € 69,95                    PTT-post € 79,95                           Legergroen € 109,95

 

Wat betekent ontwerpen voor jou?

Heerlijk creatief bezig zijn en uitproberen. Uiteindelijk een product ontwerpen waar de honden en de baasjes blij mee zijn (krijg vaak foto’s toegestuurd en leuke reacties) en daar wordt ik  dan weer BLIJ van en dat geeft mij energie!

Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?

Krijg een idee en werk het uit op papier..ga dan op zoek naar de juiste stoffen bij groothandels, internet en/of de markt. Dan wordt er een monster gemaakt, leg die in de woonkamer neer zodat ik op elk moment van de dag het kan pakken en naar kan kijken of het voldoet aan mijn eisen. Chico werkt ook mee in dit proces, hij mag hem als eerst natuurlijk uit proberen. In het mandje of de maat oké is voor de hond met een bepaalde schoft hoogte, erin voor de slaapzak maat, en erop of het voldoet als kleed. Chico vindt het super om dit met mij samen te controleren. Als dit proces helemaal goedgekeurd is door ons 2, dan gaat het spannendste moment plaats vinden: De Wasmachine in….dan laten drogen en ga ik kijken hoe de stoffen zich hebben gehouden..is er verkleuring, is er krimp ontstaan, kan het worden gestreken. Zo ja dan aan de hand van deze criteria wordt de slaapzak/mand in productie genomen. Zo nee ga ik kijken wat er evt anders zou kunnen.

Wat betekent jouw woonplaats voor jou en voor je ontwerpen?En zijn hier nog leuke marktjes / tours / routes te vinden waar jij aan mee doet?

Zondag 24 mei staan we op de pinkstermarkt van het Lierderholt in Beekbergen. 

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Ben bezig met een nieuw ontwerp voor een hondenslaapzak/mand. Kan er nog niet zo veel over vertellen maar het kan "custom-made" gemaakt worden, voor en door de klant. En wil op kort termijn de „snug” lanceren op de Markita site want ik heb meer als alleen mijn slaapzakken/manden.

 


Interview door Milou Dunk

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?