Marinella's liefde voor porselein ontstond in 2008, toen ze ontdekte dat je van allerlei voorwerpen een mal kon maken om daar vervolgens porseleinen afgietsels van te maken. Ze gebruikte de plastic dierfiguren van de kinderen, de laarsjes van haar eigen jaren '70 barbies, de zandvormpjes uit de zandbak. Marinella zag alles in porselein veranderen. Het begon met een stinkdierhoofdje aan een ketting en daarna maakte zij een poedel in een schaal. Later volgde een lampenkap waar kleine dieren overheen wandelen en knopen waar krokodillen op sluipen. Al het porselein is handwerk en elk product is daardoor uniek. Het werk is er in kleine oplages, dat maakt de exemplaren uniek. Voor de gouden accenten wordt 22karaats goud gebruikt. De inspiratiebronnen zijn eindeloos, dus de collectie groeit en verandert voortdurend. 

Wie ben je?  Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Marinella Anagnostopoulos. Ik ben ontwerpster, moeder, kok, vriendin, zus. Ik ben dochter van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, ik ben opgegroeid met het mooiste van beide culturen. Ik heb de kans gekregen om mijn eigen weg te kiezen en via de modeacademie bij diverse redacties te gaan werken. Ik heb daar veel mooie mensen ontmoet en mijn creativiteit heb ik daar kunnen ontwikkelen.

Deze week een interview met Marinella Anagnostopoulos van Annamella

  "Ontwerpen is niet iets wat je kunt leren, het is een manier van leven."

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

De naam Annamella is een mix van Mella en Anna. Mella is mijn bijnaam en de naam van mijn stylingbureau. En Ana is het begin van mijn achternaam, helaas zit er een ‘n’ te veel in Annamella, maar daar kwam ik pas veel later achter! Tekst is niet mijn sterkste kant.

Na jarenlang als styliste bij diverse woonbladen en de Libelle gewerkt te hebben, was het tijd voor nieuwe dingen. Ik ging me bezighouden met winkelinrichting en het ontwerp en de styling van beursstands. Dat is allemaal groots, maar daardoor vond ik het heerlijk om daarnaast met zoiets fijns als porselein te gaan werken. Het begon met kleine voorwerpen van porselein, waar ik sieraden van maakte die ik voornamelijk zelf droeg. Vaak kwam de vraag of het te koop was, zo is het begonnen. 

  

     Ketting met porseleinen bedel                             Lamp                                        Porseleinen broches   

Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Mijn werk bestaat uit styling in de breedste zin van het woord. Soms is de lijn tussen werk en privé maar dun. Ik heb een gezin met drie heerlijke jongens, die vaak in mijn atelierruimte te vinden zijn.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Het is een wisselwerking tussen mijn innerlijk en alles en iedereen om me heen.

Wat betekent ontwerpen voor jou?

Ontwerpen is een raar woord en creativiteit ook. Alsof het iets is wat je kan leren. Maar het is een manier van leven. Van kleins af aan heb ik van alles gemaakt van wat ik om mij heen verzamel. Ik denk in beelden, ik ben een emotionele denker. Tekst is niet mijn sterkste kant en internet al helemaal niet. Ik zou niet kunnen leven, zonder van alles te creëren.

 

Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?

Ik verzamel materialen, kleuren en sferen. Dat doe ik fysiek, digitaal of in mijn hoofd. Je moet je denken uitschakelen en maar gewoon beginnen met doen, maken en zien wat er uitkomt.

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Met mijn porselein ben ik nog lang niet klaar, ik wil meer met glazuur gaan doen: kleuren, parelmoer , afbeeldingen en potloodtekeningen. Voor een boek ben ik tekeningen aan het maken, waardoor ik weer zin krijg om meer te gaan tekenen of om misschien te gaan schilderen. Terwijl ik net had bedacht om illustraties op mijn porselein te gaan maken, zo komen de dingen altijd weer samen. Ik doe wat er op mijn pad komt en dat levert telkens weer wat nieuws op.

Interview door Sofie Langenberg

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?