Remco is opgeleid als buitensportinstructeur en als skileraar is hij vele seizoenen werkzaam geweest in de Alpen. In de zomer was hij dan timmerman en/of buitensportinstructeur in de Ardennen. Op zich een mooie combinatie, maar hij was wel een groot deel van het jaar van huis. Eigenlijk was het heel toevallig dat hij begon met ontwerpen en timmeren. Zijn schoonvader kocht een huis in de Alpen en was op zoek naar iets leuks voor aan de muur. Hij zag op internet een voorbeeld van een wijnrek en besloot een eigen wijnrek te maken. Deze viel eigenlijk zo goed in de smaak dat hij van vrienden en familie veel verzoeken kregen om dit wijnrek te maken. Dat was voor hem het teken dat er vraag was naar zijn product en het bood hem meteen een kans om een leven op te bouwen in Nederland.

Deze week een interview met Remco Reuver van Alshetmaarvanhoutis.

 

Portret Remco Reuver - Alshetmaarvanhoutis 

 

 

“Mijn unique selling point is ook echt dat ik werkelijk alles wat jij wilt, wil kunnen aanbieden. Dus ik doe als het ware een beroep op de creativiteit en inspiratie van mijn bestellers.” 

 

 

 

 

 

 

 

Wie ben je? Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Remco Reuver, ik ben 30 jaar en nu een kleine 2 jaar aan de weg aan het timmeren met Als het maar van hout is. Ik ben woonachtig in Den Haag, samen met mijn vriendin.

 

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

Ik ben opgeleid buitensportinstructeur en als skileraar vele seizoenen werkzaam geweest in de Alpen. In de zomer was ik dan timmerman en/of buitensportinstructeur in de Ardennen. Op zich een mooie combinatie, maar ik was wel een groot deel van het jaar van huis. Eigenlijk was het heel toevallig dat ik begon met ontwerpen en timmeren. Mijn schoonvader kocht een huis in de Alpen en was op zoek naar iets leuks voor aan de muur. Ik zag op internet een voorbeeld van een wijnrek en besloot een eigen wijnrek te maken. Deze viel eigenlijk zo goed in de smaak dat we van vrienden en familie veel verzoeken kregen om dit wijnrek te maken. Dat was voor mij het teken dat er vraag was naar mijn product en het bood mij meteen een kans om een leven op te bouwen in Nederland. De naam Alshetmaarvanhoutis is letterlijk ontstaan op de achterkant van een bierviltje in de kroeg. Je bent toch op zoek naar een naam die de lading dekt, makkelijk te onthouden is en niet al te lastig in te typen is. Dat was voor ons Alshetmaarvanhoutis. Tot nu toe geen spijt gehad van de naam, hoewel een internationale carrière wellicht wat lastig wordt – if it is only from wood ;-)

Remco Reuver aan het werk

 

Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Nu in het tweede jaar van mijn onderneming, hoef ik er steeds minder ernaast te doen. In het voorjaar heb ik nog wat buitensport klussen gedaan, maar de vraag blijft toenemen dus het is inmiddels echt een fulltime job.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Dat kan echt van alles zijn. Ik zit veel op websites als Markita, maar ook op Pinterest, Instagram en Facebook komt veel moois voorbij. Daarnaast is mijn unique selling point ook echt dat ik werkelijk alles wat jij wilt, wil kunnen aanbieden. Dus ik doe als het ware een beroep op de creativiteit en inspiratie van mijn bestellers. Zie je ergens op een marktje, op televisie, bij vrienden, of waar dan ook een mooi item van hout? Maak een foto en mail het me en ik laat zo snel mogelijk weten of ik kan het voor je kan maken en tegen welke prijs.

 

Wat betekent ontwerpen voor jou?

Ultieme vrijheid. Ik ben u eigen baas en kan met ontwerpen en timmeren een dak boven mijn hoofd en mijn brood verdienen. Dat is fantastisch!

Houten wijnrek - steigerhouten wandbord - Alshetmaarvanhoutis

                  Houten Wijnrek € 40,-                    Steigerhouten wandbord € 75,-       Houten Wijnrek € 40,-


Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?

Zoals gezegd doe ik heel veel samen met de klant. Soms krijg ik kant en klare werktekeningen toegestuurd, soms ook een schetsje waarbij het goed is dat erboven staat wat het moet voorstellen. In het laatste geval ga ik zelf tekenen en uitrekenen hoeveel materiaal ik nodig denk te hebben. Ik heb geen opleiding tot technisch tekenaar gevolgd, dus heel veel gaat op gevoel en tot nu toe gaat dat gelukkig hartstikke goed. Ook met de afwerking van de materialen en kleur/houtkeuze probeer ik altijd de klant te laten kiezen. Uiteraard heb ik inmiddels zoveel producten gemaakt dat ik zeker advies kan geven. Ik stuur ook vaak foto’s van eerdere producten door zodat mensen een beeld krijgen van het mogelijke resultaat. Ook langskomen om de houtsoorten en afwerkingen live te bekijken behoort zeker tot de mogelijkheden. Uiteindelijk stuur ik altijd een foto van het eindresultaat naar de klant en pas als die 100% tevreden is, voldoet die de factuur en stuur ik het item op, of kom ik het langsbrengen.

 

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Momenteel ben ik druk bezig met het inrichten van de wachtruimte van een dierenarts. Tafels, stoelen, bankjes, alles erop en eraan. Alles in dezelfde stijl zodat er echt een homogene uitstraling komt, wat rust en ruimte brengt. Een heel mooi project waar ik mijn creatieve hart aan kan ophalen. Daarnaast ben ik eigenlijk altijd met gemiddeld nog 5 andere projectjes bezig. Variërend van relatief kleine items – zoals een wijnrek – tot aan meer ingewikkelde producten zoals een volledig op maat gemaakte schoenenkast, inclusief scharnierende lades.

 

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?