Jasper van der Hoeven van Studio Jasper woont in Waddinxveen. Jasper heeft een passie voor unieke en exclusieve producten, en voor natuurlijke materialen. Na zijn opleiding Meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam volgt hij nu de opleiding Interior Design & Styling aan het Jan des Bouvrie College in Deventer. Door de combinatie van deze opleidingen, maakt en ontwerpt Jasper zijn unieke meubels en producten zelf.

 

 

 

 

 

  "Tijdens het ontwerpen van producten, 

vraag ik me altijd af hoe het beter kan." 

 

 

 

 

Wie ben je? Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Jasper van der Hoeven, ik ben 24 jaar en kom uit Waddinxveen. Na mijn vierjarige opleiding Meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege ben ik de opleiding Interior Design & Styling aan de Jan des Bouvrie Academie gaan volgen. Ik ben in oktober dit jaar afgestudeerd.

Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

Tijdens mijn opleiding Meubelmaken is mijn liefde voor het ambachtelijk produceren van meubels en producten ontstaan. Tijdens deze opleiding ben ik begonnen met het uitvoeren van ontwerpen. Tijdens mijn opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie ben ik dieper op het ontwerpen van complete ruimtes ingegaan. Dit is een mooie combinatie. Daarom heb ik besloten om mijn eigen ontwerpstudio op te gaan richten. In januari 2012 ben ik gestart met Studio Jasper.

 

   

 

Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Ik werk bij een hovenier en daar ontwerp ik tuinen voor.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, de mode, de kunst en van (natuurlijke) materialen.

Wat betekent ontwerpen voor jou?

Ontwerpen is belangrijk voor mij. Ik vind het heerlijk om nieuwe mooie dingen te bedenken. Daardoor heb ik heel veel ideeën en ontwerpen die nog op een stapel liggen.

   

Hoe omschrijf je jouw creatieve proces?

Mijn creatieve proces is eigenlijk altijd twee stappen vooruit en dan een stap terug. Als ik een keuze gemaakt heb, dan kijk ik wat het is. Vervolgens vraag ik mij af hoe het beter kan.

Bij het ontwerpen van een product ga ik eerst schetsen, dan ga ik die schets verder uittekenen in de computer en daar maak ik een prototype van. Vanuit het protype kan ik het ontwerp verbeteren.

Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Op dit moment ben ik bezig met varianten van de Woodcase. Ik heb een lichtere en goedkopere versie van de Woodcase gemaakt van multiplex. Daarnaast ben ik bezig met het ontwerpen van een klok. Ik wil me nu ook meer gaan richten op het ontwerpen van meubels.

   

 

Interview door Sofie Langenberg

In “De maker achter het product” vragen we onze ontwerpers het hemd van het lijf. Om jou meer achtergrondverhaal te geven over de producten op Markita. Dat maakt het juist bijzonder: wie heeft het product gemaakt? Waar komt het vandaan? En wat is het verhaal?